Kevätretki Maaningan suuntaan la 12.5.2018

Ilmoittaudu ma 7.5.2018 mennessä raija.tissari (at) sakky.fi
tai puh. 040 743 5546.

Alustava suunnitelma on pyytää Lintuyhdistys Kuikasta opas mukaan ja katsastaa lintuja Kinnulanlahdessa, tarkastaa kosken kuohut Viannankoskella ja Patalahden lintutornikierroksen jälkeen vielä  käydä Korkeakoskella ja …

Ostetaan yhteiset eväät ja sovitaan yhteiskyydeistä lähtijöiden kanssa.

Lintuyhdistys Kuikan sivuilla:

Lapinjärvien alue

Patalahti ja Patajärvi

Viannankoski

Korkeakoski

Kuopion kaupungin sivuilta kopioitu:

Patalahden ja Lapinjärvien lintutornit

Luonnonsuojelualueina rauhoitetut Patalahti-Patajärvi ja Lapinjärvi sijaitsevat Maaningalla. Ne kuuluvat Natura-alueisiin ja  valtakunnalliseen lintuvesien suojeluohjelmaan. Kohteiden yhteispinta-ala on yli 500 hehtaaria.

Patalahti on laaja ruovikkoinen järvenlahti, jota on kunnostettu ruoppaamalla ja nostamalla veden pintaa. Patalahden ympäri on rakennettu noin 6 km pitkä polku ja reunoille kolme lintutornia. Tornit sijaitsevat kantatien 77 pohjoispuolella Maaningan taajamasta noin 10 km luoteeseen.

Lapinjärviä ympäröivät laajat pellot joita kiertää pieni tie, jonka varteen on rakennettu noin kahden metrin korkuinen tarkkailulava. Lintutorni on yksitasoinen neljä metriä korkea torni, joka on hieman liian kaukana järvestä. Pienen Lapinjärven rannalla on myös tarkkailupiilo. Kohteet sijaitsevat kantatien 77 pohjoispuolella Maaningan taajamasta noin 5 km kaakkoon.